Header Logo

Am aparat pe paratii P.C. si A.C. impotriva Institutiei Prefectului D. in dosarul nr.2578/63/2016 al Tribunalului Dolj avand ca obiect anulare act administrativ. Paratii aveau calitatea de consilier al primarului comunei T si, respectiv, viceprimarul comunei T. Actul contestat de catre prefectura se referea la numirea paratului P.C. in functia de consilier al primarului, numire pe care Prefectura nu o considera legala. Am reusit sa dovedim legalitatea acestei numiri si a actului administrativ respectiv, iar instanta a dispus respingerea actiunii prefecturii si mentinerea actului. Prefectura a declarat apel impotriva acestei hotarari. La Curtea de Apel, am reusit sa dovedim, pe langa netemeinicia apelului si formularea tardiva, peste termenul legal, a motivelor de apel de catre Prefectura D. Motiv pentru care, Curtea a dispus anularea motivelor de recurs ca tardiv formulate si a respins recursul.
Am aparat in dosarul nr.1653/54/2016 al Curtii de Apel Craiova pe reclamantul R.N. impotriva Agentiei Nationale de Integritate (A.N.I.). Impotriva clientului meu , institutia parata emisese un raport in care il considera a fi incompatibil cu functia de primar al comunei V. avand in vedere ca pentru o perioada a fost si membru in consiliul de administratie al scolii comunale, inclacand o prevedere din Legea ANI. Am invocat in acest dosar o exceptie de neconstitutionalitate a dispozitiilor legale respective, instanta admitand cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de reclamant si, in plus, suspendand si judecata cauzei pana la pronuntarea Curtii Constitutionale desi, conform noilor reglementari, nu mai este obligatorie aceasta suspendare. In acest timp clientul meu ramane in functia de primar.
Am reprezentat in dosarul nr.14464/63/2014 interesele Unitatii Administativ Teritoriale A.J. impotriva Curtii de Conturi si am reusit sa obtin anularea Deciziei emisa de Curtea de Conturi in ceea ce priveste imputarea facuta UAT A.J. in priviinta recuperarii unor sume de bani pe care parata le considera ca fiind investite nelegal de catre comuna. Am reusit sa conving instanta ca banii au fost investiti legal de catre UAT A.J. astfel incat Curtea de Conturi a dispus nefondat recuperarea acelor sume de bani.
Curtea de Conturi a declarat recurs impotriva acestei hotarari, recurs ce i-a fost respins de catre instanta de control.
Am aparat in dosarul nr. 14459/63/2014 pe reclamantul B.D. care fusese obligat de catre inspectorii ANAF la plata unor sume de bani cu titlu de impozit pe profit, sume la care, adaugasera penalitati de intarziere si majorari de intarziere. Am reusit sa dovedesc ca sumele stabilite prin Decizia de impunere a ANAF nu sunt corecte iar instanta a dispus anularea majorarilor si penalitatilor de intarziere ce fusesera retinute nelegal in sarcina reclamantului.
Am reprezentat pe partidul parat impotriva celor 3 reclamanti care fusesera membri in acest partid si, datoita nerespectarii unor obligatii, au fost exclusi din partid prin hotarare. Am reusit sa mentin hotararea de excludere adoptata de catre partid. Acestia au declarat recurs impotriva hotararii instantei de fond, iar instanta de control le-a respins acest recurs
Am reprezentat pe reclamanta S.C.T.P. in dosarul nr. 836/183/2015, societate ce fusese amandata de catre inspectorii ITM pentru nepunerea la dispozitie a documentelor solicitate de catre acestia. Am reusit sa conving instanta sa dispuna anularea procesului - verbal de contravenţie şi sa dispuna înlocuirea amenzii contravenţionale cu sanctiunea avertisment. ITM a declarat apel impotriva sentintei, apel ce a fost respins de catre instanta de control.
Am aparat pe fostul subprefect de Dolj in dosarul 23048/3/2015 impotriva Guvernului Romaniei, Ministerului de Interne si fostului prim ministru E.B. Subprefectul C.I. fusese eliberat din functie printr-o hotarare de guvern aparent pentru motive profesionale, dar in realitate din motive politice. Era a 5-a hotarare de eliberare din functie dar, din pacate, si ultima, pentru ca in luna iulie 2015 a decedat in urma tracasarilor la care a fost supus. Procesul a ramas pe rol, am introdus in cauza pe mostenitorii acestuia, pe care i-am reprezentat la Tribunalul Bucuresti. Am reusit sa conving instanta, cu toata opozitia institutiilor parate, ca decesul lui s-a datorat in parte si acelei hotarari absolut netemeinice de eliberare din functie. Pe toate celelalte hotarari de acest fel am reusit sa le anulez in instanta si astfel C.I. a revenit in functia detinuta de fiecare data. Acum nu putea sa se mai intample acest lucru, existand doar posibilitatea acordarii unei sume de bani mostenitorilor cu titlu de daune morale, iar instanta a dispus acordarea aceleiasi sume - 65.000 lei - pe care o ceruse fostul subprefect in timpul vietii, atunci cand a introdus actiunea ce a facut obiectul acestui dosar. Si tot ca o reparatie morala a memoriei sale , instanta a dispus si anularea hotararii de guvern prin care fusese eliberat din functie.

Am aparat in dosarul nr.38336/215/2013 pe petenta SC.V.SRL care fusese amendata cu suma de 20.000 lei de catre ITM pentru folosirea unor persoane fara contract de munca. Am reusit sa convingem instanta sa dispuna inlocuirea amenzii aplicate cu sanctiunea avertismentului.

Am aparat in dosarul nr.30938/215/2012 pe petentul C.A.A. caruia ii fusese retinut permisul de conducere de catre politie pentru depasire linie continua. Am reusit sa demontam sustinerile din procesul verbal astfel incat instanta a dispus anularea acestuia si restituirea permisului de conducere. 

Dificultatea cazului a constat in aceea ca ne-am judecat impotriva institutiei Prefectului jud.Dolj si a Comisiei pt.Evaluarea Performantelor Profesionale Individuale ale Inaltilor Functionari Publici,care din motive strict  politice a intocmit un raport de evaluare a dl SUBPREFECT DE DOLJ IONEL CIOBOTEA in care i s-a acordat calificativul Nesatisfacator, pentru a putea sa-l elibereze din functie pe motiv de incompetenta.Am contestat acest raport la Curtea de Apel Bucuresti si am obtinut anularea acestuia prin Sent.civila nr.2387/23.09.2008 pronuntata in dosarul 8277/2/2006. Prin aceeasi sentinta ni s-a respins capatul de cerere priviind acordarea de daune morale.Am declarat recurs pentru admiterea si a daunelor solicitate si am avut castig de cauza la Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi cap.de mai sus."obtinere daune morale").

Vezi articole presa:

 

http://www.gds.ro/Politica%20si%20comunitate/2007-02-03/Fostul+subprefect+Ciobotea+se+intoarce!&hl=ciobotea%20ionel&tip=toate

Aceasta speta a avut un inalt grad de dificultate avand in vedere ca pana la judecarea acestui dosar nu se mai obtinusera despagubiri morale de catre un Inalt functionar public atunci cand a castigat in instanta revenirea pe postul avut anterior demiterii acestuia.In prima instanta la Curtea de Apel Bucuresti, cererea noastra priviind acordarea daunelor morale a fost respinsa prin sent.civ. nr.2387/23.09.2008 in dosarul nr.8277/2/2006.Am declarat recurs,iar Inalta Curte de Casatie si Justitie ne-a admis cererea prin Decizia nr.4706 pronuntata in dosarul nr.8277/2/2006 si a obligat Prefectura Dolj sa plateasca domnului subprefect Ionel Ciobotea suma de 50 000 lei daune morale.Decizia fiind irevocabila nu mai putea fi atacata decat prin contestatie in anulare de catre Prefectura Dolj, care a formulat o astfel de cerere, ce a facut obiectul dosarului nr.2719/1/2010 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.Actiunea Prefecturii a fost respinsa prin Decizia nr.4142/06.10.2010.

Acest caz pe langa faptul ca a creat un precedent in domeniu (jurisprudenta) ce va fi luat in considerare de acum inainte de catre orice instanta din Romania in spete similare a produs o si o mare agitatie in presa locala si in institutia prefecturii doljene.Vezi articole   :

 

http://www.oltenasul.ro/iepurasul-mai-i-a-adus-lui-ciobotea-o-jumatate-de-miliard/

http://www.oltenasul.ro/ciobotea-am-constiinta-curata-trebuia-sa-le-cer-si-banii-pe-impozite/

 

http://www.gds.ro/Actualitate/2010-11-03/Onoarea+lui+Ciobotea,+mai+scumpa+decat+uciderea+Alexandrei

Dificultatea acestui caz a constat in aceea ca ne-am judecat impotriva Guvernului Romaniei,a primulul ministru Emil Boc si a Ministerului Administratiei si Internelor pentru suspendarea si anularea unor hotarari care au condus la eliberarea din functie a domnului subprefect de Dolj Ionel Ciobotea pentru a doua oara in decursul ultimilor ani, din motive pur politice, pentru a fi inlocuit de o persoana apropiata puterii politice.Prin sent.civila nr.3473/21.09.2010 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 5118/2/2010 s-a dispus suspendarea si anularea actelor respective, hotarare executorie in urma careia domnul Ionel Ciobotea a revenit in functia de subprefect al judetului Dolj. Pe langa reincadrarea in functia avuta am obtinut si obligarea Guvernului la plata unor despagubiri materiale reprezentand diferentele de salariu din perioada cat a lipsit din prefectura Dolj. Despre acest caz s-a scris foarte mult in presa locala.

Vezi articole din presa:

http://www.gds.ro/Actualitate/2010-10-27/Subprefectul+Ciobotea+a+castigat+20.000++de+euro+stand+acasa

 

Dificultatea cazului a constat in faptul ca ne-am judecat impotriva Guvernului Romaniei, a primului ministru si a Ministerului Administratiei si Internelor pentru anularea unei hotarari de guvern prin care se dispusese eliberarea dl.Ionel Ciobotea din functia publica de subprefect al jud.Dolj.Prin sent.civ. nr.1257/10.03.2010 pronuntata in dosarul nr.9561/2/2006 al Curtii de Apel Bucurersti am obtinut anularea HG nr.1244/13.09.2006 si obligarea Guvernului Romaniei la plata unor despagubiri materiale reprezentand contravaloarea salariilor si sporurilor cuvenite reclamantului pentru perioada cat a lipsit din prefectura Dolj.

Vezi articole din presa locala:

http://www.oltenasul.ro/ciobotea-ziua-si-sentinta-de-despagubire/

Pentru a patra oara  ne-am judecat impotriva Guvernului Romaniei, a primulul ministru Emil Boc si a Ministerului Administratiei si Internelor pentru suspendarea  unei alte hotarari de guvern care a condus la eliberarea din functie a domnului subprefect de Dolj Ionel Ciobotea, din motive pur politice, pentru a fi inlocuit de o persoana apropiata puterii politice. Prin sent.civila pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 11807/2/2010 s-a dispus suspendarea executarii HG nr.1173/24.11.2010, hotarare executorie in urma careia domnul Ionel Ciobotea a revenit in functia de subprefect al judetului Dolj incepand cu data de 1 martie 2011

Vezi articole din presa:

www.gds.ro/Politica si comunitate/2011-02-10/Haiducul+Ciobotea+incaleca+guvernul&hl=ciobotea ionel&tip=toate

Prin sent.civila pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 11807/2/2010 s-a dispus suspendarea executarii HG nr.1173/24.11.2010, hotarare prin care se decidea pentru a 5-a oara eliberarea din functia de subprefect a d-lui Ionel Ciobotea. In urma acestei sentinte, dl. Ionel Ciobotea a revenit in functia de subprefect al judetului Dolj incepand cu data de 1 martie 2011.
Impotriva acestei hotarari au declarat recurs Guvernul Romaniei si Ministerul Administratiei si Internelor.
Cele 2 recursuri au fost respinse de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie prin Decizia civila nr.4293/22.09.2011 din dosarul sus mentionat.

Astfel, este pentru a 5-a oara cand Guvernul Romaniei incearca printr-o hotarare abuziva sa-l schimbe pe dl.Ciobotea Ionel din functia de subprefect al jud.Dolj si tot pentru a 5-a oara cand reusim sa impiedicam, pe calea justitiei,o astfel de tentativa.

Oare vor urma si altele? In caz afirmativ, cu siguranta vor avea aceeasi finalitate pentru ca, in cazul d-lui subprefect de Dolj deja am creat o practica judiciara!

Din nou de judecam impotriva Guvernului Romaniei si Institutiei Prefectului judetului Dolj pentru anularea raportului de evaluare intocmit d-lui subprefect de Dolj Ionel Ciobotea. Acestuia i s-a acordat calificativul Nesatisfacator pentru a-l putea elibera din functie pe motive politice. In dosarul nr.11804/2/2010 al Curtii de Apel Bucuresti am reusit sa obtin anularea acestui raport, si emiterea de catre Comisie a unui nou raport, raport in care i s-a acordat calificativul "exceptional".

Sentinta este definitiva si executorie iar domnul subprefect a revenit din nou in aceasta functie.